V&M » Team

Team

Even voorstellen:
kentucky22Chantal Megchelenbrink* is een amazone geboren in 1980. Al haar hele leven heeft ze met paarden, eerst pony’s, doorgebracht. Gewoon begonnen met een pony aan de hand van haar moeder, steeds maar roepend: Nog een rondje, Mam! Nog een rondje!

mech_kleinAnnalies zal wat rondjes hebben gehold met de kleine Chantal op Rakker naast zich. Al gauw nam Chantal zelf de teugels over en vanaf die tijd volgden wedstrijden in alle disciplines van de sport. Nog altijd gesteund door haar moeder die een onmisbare rol op de achtergrond vervuld, is Chantal uitgegroeid tot een professionele ruiter.
Pas op 22 jarige leeftijd heeft ze de beslissing genomen om zich definitief toe te leggen op Eventing. In de andere disciplines (dressuur en springen) heeft ze haar sporen ruim verdiend. Naast zeer goede resultaten in de sport heeft Chantal ook haar diploma ORUN-allround op zak.

*Omdat Chantal’s volledige naam zo’n mond vol is wordt Chantal door “insiders”   Mech genoemd.

robber1Vanaf haar jeugd wordt ze in de sport begeleid en gesteund door Rom. Samen met hem heeft ze grote successen geboekt en ook heel veel werk verzet. Ze runnen een pension/trainingsstal in het Noord Hollandse Ursem (in de buurt van Alkmaar) Rom richt zich op training en instructie terwijl het leven van Mech in het teken staat van de sport. Ze is in 2005 onderdeel geworden van het A-Kader voor het Nederlandse Eventing Team.

benmecharnd

Ambitie is een woord dat goed past bij deze jonge enthousiaste topsporter, ambitie om met gezonde, blije paarden een zo hoog mogelijk resultaat te behalen. Haar hele leven staat in het teken van haar sport, voor privé of sociaal leven is in deze sport weinig tijd en ruimte maar daar geeft Mech niet veel om. Haar paarden en haar sport komen altijd eerst.

wegdresIIIn de zomer van 2006 heeft Mech een nieuwe stap in haar carrière gezet. Ze heeft Nederland vertegenwoordigt op de Wereld-Ruiterspelen in Aken. De Wereld-Ruiterspelen is een 4 jaarlijks evenement dat steeds in een ander land georganiseerd wordt. In 2006 werd er voor de 5de keer zo’n Wereldkampioenschap in 7 disciplines van Paardensport uitgeschreven. Dit mega evenement trok in totaal meer dan 500.000 bezoekers. In die ambiance heeft Mech zich prima geprofileerd. Ze reed een hele nette Dressuurproef, legde een keurig springparcours af en reed als 1 van de weinige een foutloze Cross Country. Samen met haar teamleden behaalde ze de 8ste teamplaats waarmee ze binnen de Olympische Kwalificaties hebben gereden. Dit alles deed ze met haar tweede paard.
springfoto
Ben was helaas geblesseerd maar Jacker Cracker heeft heel goed gepresteerd. Hij liet zich fijn bewerken en heeft zich een heel goed Internationaal Eventing paard getoond.
jackzMet dit optreden heeft Mech eens te meer bewezen een ruiter van Wereldklasse te zijn.

In 2013 was Mech de winnaar van de Doc Horse Trophy, een prijs uitgeschreven over het hele Nederlandse SGW seizoen waar men per wedstrijd punten kon scoren. Met haar merrie Whatever was ze in de 1* wedstrijden de allerbeste.

Natuurlijk zijn er nu weer nieuwe doelen om na te streven.
trans_mechJonge paarden voor de toekomst opleiden en meer ervaren paarden routine en conditie geven om langzaam maar zeker door te groeien naar steeds betere en hogere resultaten. Ze rijdt paarden voor verschillende eigenaren, mensen die hun paard graag alle kansen geven om te presteren en zo hoog mogelijk te komen in het SGW/ Eventing Sport. Om ook in de toekomst mee te blijven doen op dit niveau is Mech altijd op zoek naar talentvolle paarden. Als u in het bezit bent van zo’n dubbel getalenteerde “Crack” overweeg dan eens een carrière in de Eventingsport voor hem, het is een prachtig en gezond leven voor elk paard.

In de agenda op de site kun je zien waar Mech & Stephan allemaal zal starten in de nabije toekomst. Verder kun je op de site de  paarden leren kennen en nieuwsberichten vinden over alles rondom stal, wedstrijden en de belevenissen van team V&M en natuurlijk van hun paarden.


Stephan Hazeleger is de wederhelft van Mech. Ook Stephan is een gepassioneerd ruiter. Hij is opgegroeid op de paardenhouderij van zijn ouders in de Harskamp. Daar leerde hij pony rijden. Zoals vrijwel iedereen had hij eerst een kleine pony en groeide door naar andere en wat grotere pony’s.

Hij behaalde successen op kring en regiokampioenschappen waar zijn talent werd gespot en zo kwam hij terecht bij het talentenplan. Ook na de overstap naar de paarden was hij al gauw weer onderdeel van het talentenplan voor de eventingsport. Nadat Stephan zijn school had afgerond is hij gaan werken, er is eigenlijk nooit sprake geweest van war Stephan ging worden. Hij ging natuurlijk “de paarden in”. Zijn eerste baan was bij een Eventing Stal in België, de Captain Stables. Hij heeft daar heel veel ervaring opgedaan en is vervolgens gaan werken bij een springstal dichterbij huis. Ook daar heeft hij veel geleerd en is toen bij zijn vader thuis wat paarden voor zichzelf en voor eigenaren gaan trainen.  Stephan brengt paarden uit in de spring en eventingsport, maakt paarden zadelmak en corrigeert als het nodig is.  Hij is een drukke baas want hij rijd ook nog voor het KWPN. Daar traint hij hengsten voor het verrichtingsonderzoek en is hij onderdeel van het team wat de merries rijdt voor het EPTM.

rom_IanneliesHet hart van V&M stables is Rom Vermunt. Samen met zijn Annalies runt hij een uiterst professionele Pension- en africhtingstal waar het belang en welvaren van de dieren altijd op de eerste plaats komen.
romvermunt-1rom_IIIRom heeft sinds zijn opleiding in Warendorf (Duitsland) een schat aan kennis en ervaring opgedaan die hij nu gebruikt om paarden zadelmak te maken, af te richten en/ of te corrigeren.

Maar zijn ervaring wordt ook gebruikt om jonge talentvolle pony en paardenruiters op te leiden en deel te maken van Jeugd en/of Young Riders teams. Als trainer voor de JSP en Regiotrainingen geeft hij clinic’s en lessen in Dressuur, Springen en SGW (de Samengestelde wedstrijdsport ) door het hele land.

Natuurlijk zijn er bij V&M ook de “normale“ pensionpaarden. Alle paarden komen zolang het weer het toelaat elke dag in het weiland en worden daarnaast elke dag in de stapmolen gezet voor de broodnodige beweging.

De pensionklanten kunnen beschikken over een ruime binnenmanege, een 20 x 60 All Weather buitenbaan, een longeer-paddock, de al eerder genoemde stapmolen en een uitgebreid crossterrein met een schaar aan vaste én gewone hindernissen. springtuin2
De paarden verblijven in ruime, lichte binnen en buiten boxen en er is een solarium en een wasplaats met warm en koud water. Voor de mensen is er een gezellige kantine waar door Annalies gezorgd word voor koffie, een praatje en advies. Iedereen krijgt wat ze verdienen bij V&M!
Rom geeft instructie op elk niveau en elke tak van paardensport. Van de beginner tot de ervaren ruiter, iedereen kan van Rom & Mech leren en rekenen op gedegen en gedreven lesgeven. Zowel Rom als Mech zijn 4* instructeurs.
U kunt privé-lessen volgen in Dressuur, Springen en SGW.
Mocht u op zoek zijn naar een goed en vertrouwd adres om uw jonge paarden zadelmak te laten maken, een pensionplek voor uw paard/pony of goeie instructie voor u of uw kind, neem dan vrijblijvend contact op.
Langskomen kan natuurlijk ook, u bent meer dan welkom.

Nog even onze diensten op een rijtje:
• Aan & verkoopbemiddeling
• Handel & pensionstalling
• Africhting & begeleiding van jonge paarden
• Privé-lessen
• Gediplomeerde spring- en dressuurinstructie
• Scheren & toiletteren
• Uitbrengen wedstrijdpaarden
• IBOP klaarmaken

logoaequorgif V&M Stables is een Aequor goedgekeurd stagebedrijf. Neem contact met ons op als je op zoek bent naar een opleidingsbedrijf waar sport en paarden op de eerste plaats staan.

Wedstrijd van de maand

Foto van de maand

mei
facebook

Tip van V&M

victor krijt Veel van de geweldige foto's op deze site zijn gemaakt door Victor Krijt. Wil jij ook zulke mooie beelden? Dat kan klik op het plaatje voor de website van Victor. cavalor cavalor cool wash Cavalor heeft een cooling wash die ideaal is om te gebruiken na zware arbeid, wedstrijd of training. De cooling wash bevat essentiële oliën die helpen om het lichaam en spieren te ondersteunen in herstel. DE cooling wash werkt ook desinfecterend om kleine wondjes te verzorgen. De firma Sprenger is het adres om voor elk paard een passend bit te vinden. Passend bij het paard én bij de opleiding van het paard. sprenger cwd yoga