V&M » Paarden

Paarden

Whatever (KWPN – Riverman – 2003 – Bruine Merrie – Z Dressuur /M springen  / CIC**Eventing) stalnaam Warsiana, is in augustus 2008 bij mij op stal gekomen, springen kan ze super! Na een erg succesvol 2010 met onder andere winst van een aantal selectiewedstrijden voor Jumping Amsterdam, maar ook een 6e plaats op diezelfde Jumping, een res. NH Kampioenschap (springen) en een prachtige 2e plaats op het NK in Ermelo, heeft Whatever het in 2011 even rustig aan gedaan. Maar,  Whatever is er weer helemaal!! In 2012 won Mech met Whatever brons op het NK. Die truc herhaalde ze in 2014! Tussendoor haalde ze in 2013 de DocHorse trophy naar Ursem. Helaas is er in 2014 niet zo’n competitie maar ze heeft wel prachtighe resulaten laten noteren CIC* Oudkarspel werd gewonnen, in Maarsbergen werd ze 2de in de CIC* 10de in CIC** van Renswoude en ook nog 4de in de CIC** van Varsseveld.  Whatever geeft Mech een supergevoel. Whatever laat zich heel fijn rijden en wil het liefst springen, dressuur heeft niet haar voorkeur vandaar dat ze soms bakkabouters ziet en olifantjes in rokken, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een bijzonder fijn paard om te rijden en Mech, de kleine bruine met een superkarakter! ————————————————————————————————————

Alessio Bruine ruin -2005 – (v: Tygo) M dressuur / Z springen / 1* CIC. Alessio is ondertussen stiekem Mech haar lieveling geworden. Hij haalde in 2015 een mooie 8ste plaats op het NK en werd reserve kampioen op het Noord Hollands Kampioenschap.  Zijn goede springen en stoere snelle galop maken hem tot crosstopper. Ook de dressuur gaat tegenwoordig netjes dus dit jaar mag “Tygo”  naar overleg met zijn baas nog jaartje bij Mech op stal blijven, samen werken ze naar zijn internationale debuut in 2016.
—————————————————————————————————————-
For Ever de volle zus van Whatever,  Riverman – 2004 – Bruine merrie. M dressuur /M springen/ 1* CIC. For Ever kwam vanuit een manege in België, ze had eigenlijk niks gedaan in de sport. In een jaar is ze een heel mooi sportpaard geworden. Ze was al Ster én PROK. Mech heeft haar voor de fok gekocht. Maar omdat ze het zo geweldig gedaan heeft in de sport, in 2015 heeft ze op al haar wedstrijden (op 2 na) een prijs in de wacht gesleept. Nu dat de merrie heeft bewezen een heel fijn sportpaard te zijn gaat ze dit seizoen nog mee op wedstrijd, ook internationaal, en gaat ze in 2017 de fokkerij in. Tot die tijd blijft Mech haar zelf lekker springen en crossen!
——————————————————————————————————————-
Dupon Voshengst   2008 Phin Phin. M dresuur /M springen / M SGW. Dupon is Stephan’s oogappel. Dupon is een stoere maar brave hengst en een geweldig paard om mee te werken.  In de dressuur moet hij nog wat meer ervaring op doen maar springen en crossen doet hij top. Hij is in 1 jaar gegroeid naar de 1*. In 2015 is Mech tussendoor nog even regiolampioen in het L springen geworden. Stephan heeft de teugels van Dupon nu weer even overgenomen, jammer want het is een lekker paard!

——————————————————————————————————————

Basic Instinct – Schimmel ruin – geboren 2006   v: Velasquez (Krack C) x Nevado (Calettoz) Deze fraaie schimmel kwam bij toeval bij Mech op haar pad, hij moest verkocht worden als dressuur paard en Mech zou zijn eigenaar helpen bij die verkoop. Mech kwam er echter achter dat de attente schimmel meer in zijn mars had dan alleen Z dressuur. Hij kan ook heel goed springen!  Hij had weliswaar vrijwel nooit gedaan maar dat deerde hem niet.  Ook in de cross pakt hij super aan,  meteen vanaf het begin in augustus 2015 kwam hij op stal bij V&M en in september liep hij zijn eerste L cross op Texel. Hij haalde daar meteen de regio titel! Ondertussen heeft hij al bijna de punten voor de M.  Zijn mooie techniek boven de sprong en zijn opvallend fijne galop maken hem tot paard met veel potentie. In de dressuur heeft hij een goede basis, in het springen heeft hij heel veel bijgeleerd en met een beetje meer ervaring is het een heel goed eventing paard! Verkoop is nog altijd het doel. Hij is in voorbereiding daarop al helemaal gekeurd en 100% gezond verklaard. Mech ziet hem niet graag gaan maar voor een goede baas is dit een supertroef!
——————————————————————————————————————

Eiarada-zwartbruine merrie 2009 Eiarada is een Clinton dochter uit een Renville moeder. De chique merrie woont nog niet lang bij V&M. Ze heeft maar weinig wedstrijdervaring maar dat is ze nu vlot aan het inhalen. De eerste prijzen zijn al binnen.  Eiarada is bij V&M om opgeleid te worden tot springpaard. Ze heeft heel veel vermogen en heeft duidelijk veel plezier in haar werk. Haar eigenaar heeft de merrie bij V&M gebracht voor de opleiding en wij genieten allemaal mee! *Foto’s volgen nog.

——————————————————————————————————————–

Zonder paarden kan je geen ruiter zijn. Hieronder stellen we graag de paarden voor waarmee Mech in het verleden gereden heeft en successen mee heeft behaald.
ben_duimBennfentes xx ( Engels Volbloed v.Notorious xx – 1992 – † 2013  – Vos Hengst – Z dressuur / Z springen / CCI *** Eventing) Benn is een in Hongarije geboren Engels Volbloed. Benn was goedgekeurd voor het KWPN maar heeft maar 3 merries gedekt, door zijn vorige baas is hij teruggetrokken uit de dekdienst. We besloten hem volledig voor de sport in te zetten. Het allerhoogste heeft hij behaald. In de cross was eigenlijk niks te gek hij keek , rekende en ging. In het voorjaar van 2006 heeft hij een sportblessure opgelopen, daardoor zal hij helaas niet terugkeren in de sport. De eerste veulens zien er veelbelovend uit. We hebben een aantal fijne jonge beesten met Benn als vader, kan niet wachten om daarmee aan de gang te gaan. Hij was mijn beste/fijnste crosspaard. Benn is en blijft de absolute TOP!

jack_duimJacker Craker (KWPN v.Jackson – 1995 – Bruine Ruin – Z1 dressuur / ZZ springen / CCI **** Eventing)
Jack was Rom zijn paard maar door ruil van 1 van onze paarden ben ik hem gaan rijden. Dressuur kan hij goed (is niet zijn hobby) maar in de cross is hij in zijn element. Hij is een heel goed paard voor deze sport, in het parcours is hij voorzichtig en handig en in de cross voelt hij altijd safe als een huis. In vrij korte tijd is hij uitgegroeid tot een paard die Internationaal zeer goed zijn mannetje staat. Hij heeft het op de Wereld Ruiterspelen in Aken in 2006 fantastisch gedaan. Hij heeft de zware 4*cross foutloos uitgelopen. In 2009 heb ik besloten Jack uit de topsport terug te trekken, hij geniet van veel aandacht en knuffels bij een nieuw lief baasje.

manus_duimMagic Manpower (Manus) (KWPN – Vos ruin – L Dressuur / ZZ springen / CIC*** )
Deze stoere grote (1m80) vos met zijn blonde manen was echt mijn beste vriend. Springen deed hij super, weigeren kende hij niet. Met Manus heb ik in 2003 EK Landelijke Ruiters gereden we zijn ook nog eens Ned.Kampioen M-SGW  geworden. Hij was lief en speels maar helaas had hij niet de benen die hij nodig had voor deze sport. Door slijtage had hij beenproblemen. In 2005 heeft hij nog een jaar op de wei mogen genieten, ik mis hem nog elke dag.

lobe_duimLobeke (Arabische Volbloed – v.Fiolek – 1992 – Schimmel Hengst – Z2 dressuur / Z springen / Z SGW bij de pony’s en de paarden! – goedgekeurd voor AVS en NRPS) Lobeke is een goedgekeurde Arabische Volbloed ponyhengst van 1m52 die overal over heen ging. Van mensen tot pony, van ladder tot fiets. Met hem ben ik 2 keer Nederlands kampioen geweest, 1x bij de pony’s (Z), 1x bij de paarden (Z). Een pony met zo’n goed karakter, beter ken ik niet. Nu is Lobeke bij zijn eigenaren  Jan en Evelien Calis van Zenith Arabians in de dekdienst en mag hij shows lopen.

Just in France (Engels Volbloed – v. Snurge xx – 2000 – Vos Merrie – M2 dressuur / M springen – CIC** Eventing)
Ze is van 2006 tot 2010 bij mij geweest. Na een zeer succesvolle spring en cross carrière doet ze op dit moment geweldig bij een nieuwe baas daar vervuld ze de rol van leerpaard en dat doet ze heel goed.

Ufiant Zwart Bruine ruin 2001 Namelus-R x Lector  M1 Dressuur, M Springen en M SGW.
Ufiant is niet alleen heel mooi, hij is ook een heel werkwillig paard die erg van crossen en springen houdt. In de cross is hij net een volbloed, zo hard kan hij én zo fijn te rijden. Ufiant is in bezit van de Familie Willemse die bij ons op stal staan. Omdat dochter Jeanne het heel druk heeft op haar werk rijdt Mech deze grote Bink een tijd uitgebracht in de wedstrijden. Voor Ufiant zijn we op zoek naar een nieuwe fijne baas. Die zal een geweldig paard aan hem hebben!

Willow (Iers gefokt -2003- Bruine Ruin- M Dressuur/ M springen/2** CIC) Willow is een fantastisch Iers paard. Hij heeft iets heel vervelends meegemaakt in Ierland waardoor hij 1.5 jaar heeft moeten revalideren maar hij is er sterk uitgekomen. Hij is een geweldig crosspaard met heel veel mogelijkheden. Hij beschikt over een ongekende galoppade. Willow zit erg goed in zijn vel op moment en geeft een supersafe gevoel in de cross. Willow is nu leerpaard, hij is ook in deze rol een heerlijk paard.

kas_duim)Kasparow (Trakehner – v.Sixtus – 1995 – Zwarte Hengst – Prix St.George dressuur / CCI ** CIC ** Eventing / goedgekeurd voor: Trakehner Verband, Oldenburger, Rheinland, Westfalen, BWP & Deens Warmbloed)
Al lang heb ik een speciale band met dit paard. De eigenaar heeft hem eerst een dressuur carrière laten lopen maar tussendoor heb ik hem vaak voor ontspanning of hengstenshows gereden. In 2006 is ie dan eindelijk echt naar de Eventing overgestapt. Het is een hengst met een geweldig karakter en met zijn mooie uitstraling mag hij er zijn. Altijd zal hij proberen te doen wat hem gevraagd wordt.  Hij heeft al vaak in de prijzen gelopen. Voor de toekomst heb ik ook nog een aantal kinderen van hem staan. Ook die vertonen hetzelfde goede gangwerk en heerlijke karakters. Inmiddels in Kasparow teruggetrokken uit de sport. Hij heeft in drie takken van sport uitstekend gepresteerd en mag zich nu volledig toeleggen op zijn andere carrière: dekhengst zijn.

mond_duim_lmond_duim_rMondria (Trakehner – v.Amelio – 2000 – Donker Bruine Merrie – Z1 dressuur / L springen / CCI * Eventing) Mondria is een fantastisch paard, ze is al bij mij vanaf dat ze anderhalf jaar oud is en is door de tijd heen 1 van mijn absolute favorieten geworden. Een heel lief paard dat ook nog eens heel mooi is om te zien daarnaast beschikt ze over vele talenten. In een dressuurring ziet ze eruit als een Dressuurpaard in de cross veranderd ze in een geoliede machine die handig en veilig alle uitdagingen ingaat. Ze heeft met mij samen CIC* en CCI* gelopen, Daarnaast heeft ze ook nog 2 hele mooie Bennfentes xx veulens gekregen. Ze woont nu in België waar ze als fokmerrie leeft.

woop_duim_lwhoop_duim_rWho’s That (KWPN – Corland) -2003 – Schimmel – Ruin /Z dressuur/ M springen /M-SGW)

Whoop is sinds November 2007 een V&M paard geworden. Waar Whoop vroeger zeker geen hobby had in dressuur is dat nu helemaal voorbij, hij haalt prachtige scores in de Z dressuur.  Maar bij springen is de schimmel helemaal in zijn element. Als een stoere springpony (hij is maar 162 hoog) overwint hij elke hindernis met een enorme lap lucht. Ook in het crossen doet Whoop het erg goed. Met veel plezier en handigheid komt ook hij steeds weer foutloos binnen.

parc_duimParceleen (KWPN – v.Jet Set – 1999 – Bruine Merrie – M2 dressuur / ZZ springen (40 wp in ZZ) – CIC* eventing)
Ja inderdaad een afstamming die niet erg voor de hand liggend is een Tuigafstamming kruizen met een dressuurpaarden leverancier Jet Set, wat krijg je dan? Een geweldig springpaard. In de cross was ze super en erg enthousiast. Ze was vooral goed in Indoor crossen. Ze won daar vaak doordat ze snel kon draaien en altijd sprong. Omdat ik te weinig tijd had heb ik in overleg met de eigenaar besloten om Parceleen een toekomst in de springsport te geven. Samen met Anne van Vulpen is ze erg succesvol geweest in de springsport. Parceleen is door een ongeluk geblesseerd geraakt en is niet meer onder ons.

That’s It (KWPN – v.Wolfgang- 2000 – Bruine Ruin – Z1dressuur / L springen/ CIC*Eventing) stalnaam Troy – Troy kwam in september 2008 in onze stallen. Hij is echte uitblinker in dressuur. Hij loopt in het Z regelmatig in de prijzen met hoge scores. Ook in de eventing loopt hij goed CIC*. That’s It is een vrolijk en makkelijk paard. That’s It is nu een heerlijk leerpaard voor een familie in Groenlo.
Dollar (Iers gefokt – 2000 – Bruine Merrie – M dressuur /L  springen / CIC*) Deze Iers gefokte merrie is maar liefst 178 hoog. Ze is ooit begonnen als jachtpaard en is door Annemiek van der Plas opgeleid tot Eventingpaard. Ze  geeft in het terrein een supergevoel en lijkt alles te kunnen springen. Ze is een fijn paard om mee te nemen naar een wedstrijd loopt een keurige dressuurproef , werkt mee in het springen en is de cross een supersafe paard! Dollar heeft in Drenthe een fijn huis gevonden waar ze de rol van leerpaard perfect vorm geeft.

Lord Ricello Bruine ruin – 2005- Caricello. Z dressuur / Z springen / CIC* Eventing. Lord Ricello heet op stal Fred. Hij is een heerlijk safe paard wat crossen fantastisch vindt. Hij is door zijn gangen een heel goed dressuurpaard. Fred is ondertussen verkocht en gaat juniorenpaard worden.

Ike (Trakehner v: Kasparow – 2004 -Zwarte Ruin /L-springen/ M- dressuur/M-SGW) Ike is vanaf einde van de zomer van 2009 tot begin 2011 bij mij in training geweest. Ike was helemaal groen toen hij bij mij op stal kwam. Hij lijkt erg veel op zijn vader Kasparow. Ike beschikt over hele goede gangen daarmee scoort de gitzwarte steeds hoge ogen in dressuur. Crossen vind hij helemaal leuk. 2010 was zijn jaar met bijna alle crossen in de prijzen! Hij werd ook nog 4e op NK in IJsselstein. Ike is nu terug naar zijn baasje waar hij nu, nu dat hij veel geleerd heeft allerlei leuke dingen doet.

nairobi_duim

Nairobi (NRPS v:Livingstone -1995-Bruine merrie Z2 Dressuur / M springen Z SGW)
Nairobi is een eigen fokproduct, uit een tante van Heartbreaker.
Nairobi is een echte knuffel, en een paard dat altijd voor je wil werken.
Ze is paar keer Nederlands Kampioen en Reserve Kampioen geweest,een chique merrie, we hebben met haar een Kasparow baby gefokt. Nu is ze wegens tijdgebrek verkocht, maar heeft het heel goed gedaan met haar nieuwe baasje Anouk. Ze heeft met Anouk deelgenomen aan het EK Junioren in 2007.  Nairobi heeft 3* Eventing gelopen maar is nu met pensioen en gaat een veulen fokken.

tipp_dum Tipperary (Iers gefokt Engels Volbloed x Connemara, M dressuur/ Z springen / CIC **  nu 23 jaar oud )
Tipp is mijn eerste echte crosspaard. Ik kreeg hem in ’97, van hem heb ik erg veel geleerd. Tipp was zeker niet makkelijk maar wel goudeerlijk. Hij heeft me geleerd hoe belangrijk het is je paard te vertrouwen. We hebben samen twee EK Junioren gereden. Ik ben altijd erg blij met hem geweest.

robber_duimroy_duimRakker, Roy en Robber.
Mijn pony’s van vroeger. Rakker ( M1 Dressuur/ Z springen / L SGW ) is van onbekende afstamming en minstens 29 jaar oud geworden.In 2008 heeft ze het tijdelijke met het eeuwige verwisseld, we missen haar nog stteds. Ze heeft 8 kinderen gehad waarvan 4 van Lobeke. Rakker’s kinderen kunnen allemaal erg goed lopen en hebben al verschillende Bestgaand Titels behaald.

Roy ( Z2 Dressuur / Z springen / M SGW) is 1 van haar kinderen met hem heb ik vele successen behaald, extra leuk omdat hij een eigen fokproduct is. Later heeft Liselotte Rootveld ook nog veel succes met hem gehad.
Robber ( v:Ramano Z2 Dressuur / ZZ springen / Z SGW)
Zelfs op zijn oude dag, hij is 23, nog een hele donder, hij is “Master van de Stal”.  Dit is mijn oude EK pony, door een val heeft hij zijn schouder geblesseerd en loopt al meer dan 10 jaar bij ons in de wei. Nog altijd als hij me ziet hinnikt hij en komt me vrolijk tegemoet.

Wedstrijd van de maand

Foto van de maand

mei
facebook

Tip van V&M

victor krijt Veel van de geweldige foto's op deze site zijn gemaakt door Victor Krijt. Wil jij ook zulke mooie beelden? Dat kan klik op het plaatje voor de website van Victor. cavalor cavalor cool wash Cavalor heeft een cooling wash die ideaal is om te gebruiken na zware arbeid, wedstrijd of training. De cooling wash bevat essentiële oliën die helpen om het lichaam en spieren te ondersteunen in herstel. DE cooling wash werkt ook desinfecterend om kleine wondjes te verzorgen. De firma Sprenger is het adres om voor elk paard een passend bit te vinden. Passend bij het paard én bij de opleiding van het paard. sprenger cwd yoga